Leeuwenhoekstraat 10 2652 XL Berkel en Rodenrijs T: Koen van Dijk 06-40769158 T: Roy Versluis 06-11953986 E: info@exactmetal.nl
Btw nr. NL856711925B01 / KvK. 66823293
Onze stroom wordt geleverd door::
Omstellen kost tijd, veel meer dan men denkt.   Met de aanschaf van onze Mori Seiki M300L2 uit Zwitserland maakten we in 2019 kennis met het nulpuntspansysteem van Unilock. We wisten wel van het bestaan af, maar hadden het idee dat dergelijke systemen erg prijzig waren. Destijds probeerden we werkenstukken, waarvoor dezelfde klemmen konden worden gebruikt, opeenvolgend te plannen, zodat omsteltijden beperkt werden. Roy Versluis had reeds potgaten in de bodems van al onze Gressel klemmen aangebracht op de diverse T-sleuf hartafstanden zodat er niet meer met kikkers hoefde te worden gewerkt. Alsnog kostte het ombouwen voor nieuwe werkstukken reuze veel tijd. Het spaanvrij maken, moeren verzamelen, de juiste lengte bouten erbij zoeken, om maar te zwijgen over het rechtzetten en uitklokken van alle klemmen. Inmiddels hebben wij bij Exactmetal het licht gezien. Om van een opstelling met 2 dubbelspanners naar een malplaat te gaan waarop men drie maandelijks terugkerend werk uitvoert kost ons niet veel meer dat 10 minuten. Dat zijn pas omsteltijden!
Bij Exactmetal hebben we inmiddels 80 stuks nulspanpotten van het Unilock ontwerp in  het machinepark gemonteerd. Dit zijn de mooiste en de beste op de markt. Alle andere fabrikaten hebben hun ontwerpen afgekeken van dit origineel. In de zoektocht naar de juiste leverancier welke het beste bij ons past hebben we kennis gemaakt met Niek de Boer van firma Kipp uit Zoetermeer. Voor ons handig want Zoetermeer ligt vlakbij en Niek blijkt de man die de juiste toon aanslaat en het technische aspect goed begrijpt, twee absolute vereisten.
Wij maken onze nulspanplaten zelf, omdat hetgeen wij wilden niet te koop was. Nu maken wij deze ook voor derden, en we rusten ze uit met Kipp nulspanpotten. De eigenschappen van de platen op een rij; -de platen zijn van 5083 gegoten aluminium, en rondom verspaand. -de platen hebben de montage boutgaten op de steek van uw freesmachine. De boutgaten zijn afgedicht met POM schoefdeksels welke flush met de plaat liggen. -de platen zijn hard geanodiseerd, spekglad en dus zeer gemakkelijk schoon te vegen spoelen of blazen. -de luchtschakelaars (tuimelschakelaars van topklasse)  kunnen in de platen geïntegreerd worden, waarbij alle leidingen verborgen zijn. -de plaat of platen voor uw machine worden op maat gemaakt. U kunt dus in overleg bepalen waar er bijvoorbeeld montagemogelijkheden voor een 4 e  as (de kast buiten bereik zodat u meer bed beschikbaar kunt maken?) of renishaw gereedschaplengte meet opnemer moeten komen. -de maten van de plaat passen dus perfect op uw bed, dekt deze geheel af en u behaalt dus een 100% resultaat.
Eens u hiermee begint willen u en uw operators nooit meer terug. U schiet in de lach bij het zien van de opstellingen met kikkers en de bouten en de armoe die erbij hoort. U wint vele uren per ombouw.     Laat u inspireren door de foto’s, en neemt u bij interesse contact op met Niek de Boer van firma Kipp, of met Koen van Dijk / Roy Versluis van Exactmetal.
Btw nr. NL856711925B01 ‘KvK. 66823293
Onze stroom wordt geleverd door::
Leeuwenhoekstraat 10 2652 XL Berkel en Rodenrijs T: Koen van Dijk 06-40769158 T: Roy Versluis 06-11953986 E: info@exactmetal.nl
Omstellen kost tijd, veel meer dan men denkt.   Met de aanschaf van onze Mori Seiki M300L2 uit Zwitserland maakten we in 2019 kennis met het nulpuntspansysteem van Unilock. We wisten wel van het bestaan af, maar hadden het idee dat dergelijke systemen erg prijzig waren. Destijds probeerden we werkenstukken, waarvoor dezelfde klemmen konden worden gebruikt, opeenvolgend te plannen, zodat omsteltijden beperkt werden. Roy Versluis had reeds potgaten in de bodems van al onze Gressel klemmen aangebracht op de diverse T-sleuf hartafstanden zodat er niet meer met kikkers hoefde te worden gewerkt. Alsnog kostte het ombouwen voor nieuwe werkstukken reuze veel tijd. Het spaanvrij maken, moeren verzamelen, de juiste lengte bouten erbij zoeken, om maar te zwijgen over het rechtzetten en uitklokken van alle klemmen. Inmiddels hebben wij bij Exactmetal het licht gezien. Om van een opstelling met 2 dubbelspanners naar een malplaat te gaan waarop men drie maandelijks terugkerend werk uitvoert kost ons niet veel meer dan 10 minuten. Dat zijn pas omsteltijden!
Bij Exactmetal hebben we inmiddels 80 stuks nulspanpotten van het Unilock ontwerp in het machinepark gemonteerd. Dit zijn de mooiste en de beste op de markt. Alle andere fabrikaten hebben hun ontwerpen afgekeken van dit origineel. In de zoektocht naar de juiste leverancier welke het beste bij ons past hebben we kennis gemaakt met Niek de Boer van firma Kipp uit Zoetermeer. Voor ons handig want Zoetermeer ligt vlakbij en Niek blijkt de man die de juiste toon aanslaat en het technische aspect goed begrijpt, twee absolute vereisten.
Wij maken onze nulspanplaten zelf, omdat hetgeen wij wilden niet te koop was. Nu maken wij deze ook voor derden, en we rusten ze uit met Kipp nulspanpotten. De eigenschappen van de platen op een rij; -de platen zijn van 5083 gegoten aluminium, en rondom verspaand. -de platen hebben de montage boutgaten op de steek van uw freesmachine. De boutgaten zijn afgedicht met POM schoefdeksels welke flush met de plaat liggen. -de platen zijn hard geanodiseerd, spekglad en dus zeer gemakkelijk schoon te vegen spoelen of blazen. -de luchtschakelaars (tuimelschakelaars van topklasse)  kunnen in de platen geïntegreerd worden, waarbij alle leidingen verborgen zijn. -de plaat of platen voor uw machine worden op maat gemaakt. U kunt dus in overleg bepalen waar er bijvoorbeeld montagemogelijkheden voor een 4 e as (de kast buiten bereik zodat u meer bed beschikbaar kunt maken?) of renishaw gereedschaplengte meet opnemer moeten komen. -de maten van de plaat passen dus perfect op uw bed, dekt deze geheel af en u behaalt dus een 100% resultaat.
Eens u hiermee begint willen u en uw operators nooit meer terug. U schiet in de lach bij het zien van de opstellingen met kikkers en de bouten en de armoe die erbij hoort. U wint vele uren per ombouw.     Laat u inspireren door de foto’s, en neemt u bij interesse contact op met Niek de Boer van firma Kipp, of met Koen van Dijk / Roy Versluis van Exactmetal.